HEM

 

PROGRAM VÅREN/HÖSTEN 2018


 

"SMÅ NÄRA MÅL" är en satsning på utflykter i närområdet (upp till ett par mil från Växjö). Det här är en utflykt som kan passa många; några timmars naturupplevelse och fågelskådning på bekvämt avstånd och med erfarna ledare som kan berätta vilka fåglarna är. I Växjös närhet finns många fina fågellokaler, både kända och mer obekanta. Vi kommer fortlöpande erbjuda guidningar till några av dessa smultronställen. "Dåligt väder" innebär bara att man behöver gardera sig med passande kläder. Det behöver inte alls innebära att man ser lite fåglar. Tvärtom! Många gånger är det så att regn och rusk tvingar mängder av sträckande fåglar att rasta på t ex Bergundasjöarna, Bergkvarasjön eller Växjösjön. Vi åker gemensamt till någon/några platser där vi tror att de bästa förutsättningarna finns för fina fågelupplevelser. Därför bestämmer vi inte alltid i förväg till vilken lokal vi åker till. OBS!! Samlingarna vid våra utflykter kan variera och anges alltid i programmet.

Inställda aktiviteter

Tyvärr finns det alltid en risk att någon programpunkt måste ställas in på grund av extremt dåligt väder, sjukdom eller av någon annan oförutsägbar anledning. Vi försöker då nå ut med informationen på VFK:s hemsida: www.kofnet.org/vfk/. Det går givetvis alltid bra att kontakta någon av ledarna om du vill veta mer om någon utflykt eller inneträff. På hemsidan kan du också få information, tips om fåglar och fågellokaler m.m.

Har du frågor om eller synpunkter på programmet, önskemål om kommande utflykter så hör av dig till Christer Wendeler tel. 070 521 68 57 eller e-post christer.wendeler@gmail.com

MÅNDAG 14/5 SMÅ NÄRA MÅL

För många börjar den bästa tiden på året nu. De allra flesta långflyttarna som flugsnappare, sångare har hittat till sina gamla revir och sjunger för fullt medan många mesar, trastar, ärlor hunnit långt i häckningsbestyren. Många sjöar, myrar och andra våtmarksområden har mycket att erbjuda och är spännande att besöka vid den här tiden. Våra ledare har koll på vart vi åker den här kvällen.

Samling 17:30 vid parkeringen till Krikors Pizzeria vid Plogvägen 101.

Ledare: Ola Bondesson 0706 284 876

 

FREDAG 25/5 INVIGNING AV ÅSNENS NATIONALPARK

Arbetet med att bilda Sveriges 30:e nationalpark påbörjades redan 2011 och berör Alvesta, Tingsryd och Växjö kommun. Vid invigningen

kommer det att finnas mycket för allmänheten att uppleva.

Du hittar mer information om här: www.nationalparkasnen.se och mer information följer i massmedia. Växjö Fågelklubb är en av de ideella föreningar som medverkar i en del av de aktiviteter som kommer erbjudas. Läs mer i Olas artikel i det här numret av Lommen.

 

Lördag 26/5 Guidning i Bjurkärr. Tema: Växter och fåglar.

Samling 07:15 vid parkeringen till Krikors Pizzeria vid Plogvägen 101

och 08.00 vid Bjurkärr.

Ledare: Uno Petterson och Ola Bondesson 0706 284 876.

 

Söndag 27/5 Guidning vid Trollberget

Samling 07:00 vid parkeringen till Krikors Pizzeria vid Plogvägen 101

och 08.00 vid Trollberget.

Ledare: Ola Bondesson 0706 284 876

 

LÖRDAG 25/8 SMÅ NÄRA MÅL

Samling 18.00 vid parkeringen till Krikors Pizzeria vid Plogvägen 101. Ledare: Ola Bondesson 0706 284 876.

Mer info i nästa nummer

 

SÖNDAG 9/9 RINGMÄRKNING VID DJURLE

Ledare: Christer Wendeler 0705 21 68 57 och Tomas Lundqvist 070-647 46 50

Samling vid parkeringen till Krikors Pizzeria vid Plogvägen 101.

Mer info i nästa nummer